Vitamina D o Calciferol- Vitamin D or calciferol

It has already begun the autumn, and it is increasingly near the winter. The sun therefore it no longer is so intense, and sometimes we see only rain and snow, increasingly frequent. The main trigger of vitamin D is the sun, which is why we need to know a little bit more about her and her benefits, in addition to knowing what in these seasons there is that supplement it with food to carry them naturally.
La vitamina D o Calciferol tiene muchas propiedades pero destaca por ser esencial para el crecimiento, desarrollo corporal y el cuidado de los huesos.
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La vitamina D es el único nutriente que podemos formar en la piel por efectos de los rayos solares sin la necesidad de ser absorbida.
La vitamina D, o vitamina solar (Calciferol) necesita de la presencia de grasas en la dieta y de bilis en el organismo, para que pueda ser absorbida en el tejido adiposo, hígado, bazo y bajo la piel.
La vitamina D, o vitamina solar (Calciferol) necesita de la presencia de grasas en la dieta y de bilis en el organismo, para que pueda ser absorbida en el tejido adiposo, hígado, bazo y bajo la piel.
Vitamin D or calciferol has many properties but stands out as being essential for the growth, development of the body and the care of the bones. Vitamin D is the only nutrient that we can form in the skin due to the effects of the sun's rays without the need to be absorbed. Vitamin D, or solar vitamin (Calciferol) needs of the presence of fat in the diet and of bile in the body, so that it can be absorbed in the adipose tissue, liver, spleen, and under the skin.

Therefore, the synthesis of vitamin D depends on the degree of exposure to the sun and the intensity of pigmentation of the skin. The skin is dark or color leaves spend less ultraviolet rays and synthesizes less vitamin D. Not the destroys the cooking but if that deteriorates or rust in contact with oxygen and light.
Síntomas carenciales de vitamina D o Calciferol-Deficiency Symptoms of vitamin D or calciferol
Cuando la vitamina D o Calciferol escasea el organismo compensa su ausencia robando calcio del hueso. Esto desencadena una desmineralización ósea (osteomalacia), y los huesos se reblandecen volviéndose frágiles.
Esta enfermedad suele afectar más a los países árabes y fríos, a las mujeres que tuvieron varios partos y a los ancianos recluidos, en la menopausia y en los fármacos anticonvulsivos y barbitúricos.
When vitamin D or calciferol is scarce the body compensates for his absence stealing calcium from bone. This triggers a bone demineralization (osteomalacia), and the bones soften becoming fragile.
This disease tends to affect more to the Arab countries and cold, women who have had multiple births and the elderly detained at menopause and antiseizure drugs and barbiturates.
Los síntomas del raquitismo son: palidez, flojedad muscular, posturas deformantes, sudoración en la cabeza, abdomen abombado, retraso en el crecimiento de dientes.
The symptoms of rickets are: pale skin, muscle weakness, deforming positions, sweating in the head, abdomen domed, delayed the growth of teeth.
Donde encontramos la vitamina D o Calciferol (por 100 g.)
- La mejor fuente es el sol.
- El aceite de hígado de Halibut, esta es la mayor fuente animal conocida de 30 a 40 veces más potente que el aceite de hígado de bacalao.
- Aceite de hígado de bacalao 8500 UI.
- Salmón 6500 UI.
- Sardinas en aceite 2400UI.
- Sardinas frescas 1400UI.
- Una yema de huevo 1200UI.
- Quesos100 a 300 U I (según el tipo de queso)
- Cacao 100UI.
- Leche 25 a 500 UI.
- Pipas de girasol, es la única fuente vegetal que aporta vitamina D en cantidades importantes.
- Tomar sol 30 minutos al día es suficiente para que un adulto prescinda del aporte dietético de vitamina D.

- The best source is the sun.
- The liver oil of halibut, this is the biggest animal source known from 30 to 40 times more powerful than cod liver oil.
- Cod Liver Oil 8500 UI. Salmon 6500 UI.
- Sardines in oil 2400IU. Fresh sardines 1400IU.
- An egg yolk 1200IU.
- Cheese100 300 OR I (according to the type of cheese)
- Cocoa 100IU. Milk 25 to 500 IU.
- Sunflower seeds, is the only plant source that provides vitamin D in significant quantities.
- Soak up the sun 30 minutes a day is sufficient enough for an adult should waive the dietary intake of vitamin D.

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